Workshop pottenbakken

Lees alles over onze workshops, of beter… Doe mee!

Geplande workshops pottenbakken

(De plaatsen zijn beperkt! Wacht dus niet te lang om je plekje te reserveren.)

Veelgestelde vragen over onze workshops pottenbakken


Tijdens onze workshops pottenbakken en keramiek krijg je de kans om onder begeleiding van een ervaren keramist je eigen unieke keramische stukken te creëren. Je leert de basisprincipes van pottenbakken, zoals het centreren van klei op de draaischijf, het vormgeven van de klei en het glazuren van je stukken.

Nee, onze workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. We passen de instructie aan op het niveau van de deelnemers, zodat iedereen een leuke en leerzame ervaring heeft.

Het atelier beschikt over 5 draaischijven. Zo garanderen we telkens kleine groepjes en is er veel plaats voor individuele aandacht en hulp.

Alle nodige materialen om te pottenbakken aan de draaischijf, zijn aanwezig in het atelier.
Breng zelf een schort mee en 2 kleine handdoekjes. Heb je je eigen pottenbak-tools? Breng ze gerust mee maar zorg dat er een naam/kenmerk opstaat!

Een workshop duurt meestal 3 uur, afhankelijk van het specifieke programma en de complexiteit van de projecten.

Keramiek wordt 2 maal gebakken (biscuitstook op 1000° en glazuurstook op 1220°). Dit proces kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de droogtijd en het bakken van de klei. Zodra je stukken klaar zijn, kun je ze ophalen of laten verzenden met de post tegen een vergoeding (en op eigen risico!)

We raden aan om kledij aan te doen die vies mag worden, omdat werken met klei een rommelig proces kan zijn. Het dragen van een schort wordt ook aanbevolen om je kleding te beschermen.

De meeste workshops zijn geschikt voor deelnemers vanaf 12 jaar oud, maar dit kan variëren afhankelijk van het specifieke programma. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de geschiktheid voor jongere deelnemers.

Alle workshops en reeksen zijn op basis van reservatie/inschrijving. Ook vrije atelier-momenten dienen op voorhand geboekt te worden om een plekje te verzekeren.

Ja, we bieden workshops aan voor kleine groepjes, zoals verjaardagsfeestjes, teambuildingsevenementen of vrijgezellenfeesten. Neem contact met ons op voor meer informatie over groepsboekingen en speciale arrangementen. Omwille van de grootte van het atelier en om voldoende persoonlijke begeleiding te kunnen garanderen is het aantal deelnemers beperkt tot 5 à 6 personen max.

Hoewel we ons best doen om alle stukken veilig te bakken, kan het soms gebeuren dat een stuk beschadigd raakt of breekt tijdens het proces. Pottenbakkenvlaaien is niet verantwoordelijk voor schade of breuk aan de gemaakte werken.

Heb je nog andere vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! We staan klaar om te helpen en kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij onze workshop pottenbakken en keramiek.